• 28% dintre angajați au și făcut pași concreți în sensul schimbării locului de muncă
  • Sondajul privind piața muncii a fost efectuat în perioada 5-12 ianuarie
  • Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.171 de utilizatori de internet

La an nou, job nou. Unul din doi angajați români ia în calcul schimbarea locului de muncă în 2021.

Asta arată un sondaj al platformei de recrutare BestJobs. 2020 a fost un an plin de provocări pe piața muncii. Dar cu toate astea, numărul celor care iau în calcul o schimbare pe plan profesionl e mai mic decât la începutul anului trecut. La vremea respectivă, șase din zece angajați se declarau nemulțumiți de situația lor profesională.

De obicei, prima luna din an e și un moment oportun pentru schimbări. Mai ales când ai pe listă obiectivul de a-ți spori bugetul. Cam ăsta este și un prim-motiv care-i determină pe mai bine d jumătate dintre românii chestionați să-și dorească un nou job. Mai mult, 29% dintre aceștia spun că aveau în plan să-și schimbe locul de muncă dinaintea pandemiei. Asta pentru că își doresc o nouă provocare. Iar lipsa oportunităților de crește profesional la actualul loc de muncă a pus schimbarea job-ului pe lista priorităților pentru 17% dintre români.

Recomandări

ÎCCJ VALIDEAZĂ ALIANȚA OPOZIȚIEI
HALEP REVINE PE TEREN
UNDE MERGI AZI?
AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CAPITAL SUMMER MARKET
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ

58% dintre românii care vor un nou job, se așteaptă la bonusuri extrasalariale. 48% vor programe de dezvoltare profesională, dar și personală. Pentru mulți contează și asigurările de sănătate private, să se simtă mai safe în contextul pandemiei.

În timpul unei crize sanitare care durează deja de aproape un an, putem înțelege că cea mai mare temere a angajaților sunt banii. 28% dintre aceștia se tem că le vor scădea veniturile. Altora le e frică că ar putea avea mai multe responsabilități la muncă, din cauza lipsei de personal. Iar aproape 57% dintre cei chestionați spun că dacă în acest moment angajatorul i-ar anunța că urmează să le scadă salariul, ar accepta, dar și-ar căuta imediat un alt job. Peste 15% dintre angajații români sunt mai radicali și spun că, în acest caz, și-ar da demisia pe loc.