• Smarții lucrează acum remote din destinații exotice
  • Traiul în Tenerife te costă între 1500 și 2000 de euro
  • Poți lua clase de surf, ale căror costuri încep de la 10 euro pe zi

Dacă tot poți să lucrezi de acasă, mută-ți casa pe o insulă exotică pentru următoarele luni. Este trendul pandemiei pe care tot mai mulți smarti îl adoptă.

Românii care se mută pe insulele exotice în timpul pandemiei sunt oameni care au un job ce le permite să lucreze remote. Iau această decizie pentru că pe o insulă pot să fie mai feriți de coronavirus. Dar și pentru că banii pe care îi cheltuie pe lună sunt aproximativ aceiași ca în România. Dar traiul e mai bun.

Ți-l dau exemplu pe Mihai Mija, care s-a mutat temporar în Tenerife. El spune că îl costă între 1500 și 2000 de euro pe lună să trăiască acolo.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Mihai Mija, Digital Marketing & Events Manager: „Preferabil e să găsești chirie prin intermediul unei agenții imobiliare. Am căutat în Europa țări care au sau locuri care au cost of living similar cu Bucureștiul. Am observat un număr tot mai mare de digital nomads care vin să lucreze aici.“

Tiberiu Balica a trecut de la valurile artificiale de la un water park din București, la cele mai bune valuri din Bali, Tenerife și alte destinații renumite pentru asta. Este tot român și este instructor de surf. În timpul verii stă în România, iar când vine frigul se mută pe diferite insule exotice.
Își ia cu el și școala de surf. Acum este în Tenerife.

Tiberiu Balica, instructor de surf: „Sunt aici pe insulă o comunitate destul de măricică, pot să zic, pentru un an neobișnuit. Aici este setul de valuri. Poate deranjează puțin vântul, că bate ușor așa azi, e cam rău vântul pentru surf. Cam asta ar fi plaja pe care facem surf zi de zi.“