• Ediția 20 a Rankings cuprinde 1.500 de instituții.
  • Anul trecut, UBB ocupa locul 804 în QS World University Rankings.
  • Universitatea București pe locurile 851 – 900.
  • Politehnica București depășește locurile 1200 în QS World University Rankings.

Mai e mult până departe. Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj Napoca ramâne pe locurile 801-850 în topul universităților din lume – arată ediția 20 a QS World University Rankings. Alături de Universitatea din Cluj, în clasamentul care cuprinde 1500 de insitutiții sunt și Universitatea București pe locurile 851 – 900 și Politehnica București pe locurile 1201 – 1400.

QS World University Rankings este singurul clasament care pune accentul pe capacitatea de inserție profesională și pe durabilitate.

Rezultatele se bazează pe analiza a 17,5 milioane de lucrări academice și pe opiniile de specialitate a peste 240.000 de cadre didactice și angajatori. Anul acesta, pentru realizarea clasamentului a fost implementată o îmbunătățire metodologică, bazată pe noi indicatori, precum: sustenabilitatea, rezultatele în materie de ocupare a forței de muncă și rețeaua internațională de cercetare. Massachusetts Institute of Technology ocupă primul loc în clasament. Este urmată de Universitatea din Cambridge și pe trei este Universitatea din Oxford.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Românii mai au de învățat și la alte capitole

​​Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă riscă să nu mai poată preda timp de 7 ani. Este măsura pe care își propune să o aplice ministerul Educației. Până acum, era vorba de un singur an de pedeapsă pentru profesorii care făceau asta. În schimb, profesorii au voie să facă meditații fiscalizate, dar cu elevii din afara clasei la care predau.

Citește și