• Peste 3700 de școli și grădinițe nu au autorizație de incendiu.
  • Ligia Deca: Sunt aproape 200 de școli cu grupuri sanitare neconforme.
  • Iohannis: Susțin creșterea salariilor profesorilor din 1 ianuarie.

Școala a început azi și odată cu prima zi, au fost scoase în evidență probleme pe care societatea noastră le cară de ani de zile.

Din cele 7.100 de școli și grădinițe care s-au deschis astăzi, mai mult de jumătate, adică 3.700, nu au autorizatie de incendiu de la ISU. Ministrul Educației, Ligia Deca, recunoaste, de asemenea, că în acest moment sunt aproape 200 de unități de invățământ cu grupuri sanitare neconforme , semn că cei 2 ani si jumătate în care școala a fost afectată de pandemia Covid au trecut degeaba.

„În acele școli sunt copiii noștri, sunt viitorul țării noastre. E al nu știu câtelea an în care aud că începe anul școlar și școlile nu au autorizație de incendiu și au WC-ul în fundul curții”, a spus Cristian Bădescu, antreprenor, la ȘTIU.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

De asemenea, Iohannis le-a promis profesorilor că va pune o vorbă la guvern ca salariile profesorilor să fie mărite din nou de la 1 ianuarie. Acel 25% obținut peste vară este „prea puțin”, și cadrele didactice sunt în continuare descurajate. Un fenomen bizar a fost observat la Iași. 30 de directori de școală și-au dat demisia din posturile de conducere ca să fie doar profesori.

„Lucrurile se pot face, dar avem un management defectuos și avem corupți,e care știm cu toții că e până în măduva oaselor”, a mai adăugat Cristian Bădescu.

Citește și: