• Alina Cîrjă, fondatoarea Liceului Româno-Finlandez, a fost invitata lui Marius Tucă, marți seara
  • Alina Cîrjă: Acești copii vor intra în câmpul muncii, cu minus de abilități și competențe, pe care nu au putut să le dobândească acasă
  • Invitata lui Marius Tucă a punctat că „practicile noastre de predare trebuie să se schimbe

Alina Cîrjă, fondatoarea Școlii Finlandeze, a fost prezentă în emisiunea „Marius Tucă Show”, marți seara. Ea a vorbit despre efectele pe termen lung pe care le va avea închiderea școlilor pentru copii.

Acești copii vor intra în câmpul muncii, cu minus abilități și competențe pe care nu au putut să le dobândească acasă”, a spus Alina Cîrjă.

Fondatoarea Școlii Finlandeze afirmă că elevii își schimbă comportamentul față de școală, din cauza orelor online.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

La clase în care, de obicei, aveai 10 elevi activi, cu fiecare oră online, se mai pierde câte unul. Se practică tot felul de tertipuri. Se anunță unul pe celălalt: „Vezi că te cheamă (profesorul – n.red.), răspunde”. Suntem singura țară care nu prioritizează școlile, a spus Alina Cîrjă.

Invitata lui Marius Tucă a subliniat școala românească va continua „un declin teribil, dacă nu se intervine asupra unui element important, respectiv numirea directorilor”.

Directorul trebuie să aibă în spate o viziune. Practicile noastre de predare trebuie să se schimbe. Cel puțin un copil va rămâne un online. Pot să mai vin tot cu oboselile cu care veneam și scriam pe tablă? Nu mai merge. (…) E timpul să ne trezim, dar cu condiția să se pună la masă toți experții”, a afirmat fondatoarea Școlii Finlandeze.