• Ana-Maria Rusu este profesoară de muzică la Colegiul Național „Unirea”, Focșani.
  • Top 50 Global Teacher Prize reunește cei mai activi şi dedicaţi profesori din lume.
  • Ana-Maria Rusu a fost selectată pentru folosirea de practici eficiente şi inovatoare.

Ana-Maria Rusu, profesoară de Educaţie muzicală din Focșani, a fost selectată în Top 50 Global Teacher Prize, printre cei mai buni profesori din lume, din mii de aplicaţii.

Ana este profesoară de 18 ani, imediat după ce a absolvit Conservatorul la Iaşi, iar în tot acest timp nu a încetat să inoveze şi găsească noi metode pentru a insufla copiilor de la clase o cultură muzicală generală. În plus, a co-fondat platformele Mai multă Educaţie Muzicală în Şcoli şi Grădiniţe și edumuzicala.ro. Recent, a creat un ghid de activităţi pentru integrarea elevilor refugiaţi din Ucraina la orele din şcolile din România şi a publicat „Aritmetica sunetelor”, o carte-enciclopedie ce accesibilizează educaţia muzicală pe înţelesul tuturor. Dintre criteriile de jurizare a competiţiei, Ana-Maria Rusu a fost selectată în Top 50 Global Teacher Prize pentru folosirea unor practici de instruire eficiente şi inovatoare.

Global Teacher Prize este o competiție anuală pentru a descoperi cel mai valoros profesor din lume, câştigător al unui premiu de 1 milion de dolari. În trecut, doar 2 profesoare din România au mai fost selectate în această prestigioasă competiţie în topul 50 global: Mirela Tanc, profesoară de Limba şi literatura română la Oradea, şi Manuela Prajea, profesoară de Matematică la Drobeta-Turnu Severin la acel moment.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și: