Bacalaureat 2021: 45 de elevi au fost dați afară pentru tentativă de fraudă. Rata prezenței la a doua probă a examenului

Elevii vor să le acorde feedback profesorilor: „Mi se pare normal să avem și noi dreptul la opinie“ Hepta/Mediafax Foto
  • Rata de prezență la a doua probă scrisă a Bacalaureatului este de 96%
  • 45 de elevi au fost dați afară din cauza tentativelor de fraudă
  • Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului

Rata de prezență la a doua probă scrisă a Bacalaureatului ajunge la 96%. 45 de elevi au fost dați afară din cauza tentativelor de fraudă. Marți s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat, a doua din această sesiune (iunie-iulie 2021).

Au susținut lucrări scrise la una dintre cele două discipline ale probei (Matematică și Istorie) 120.070 de candidați (96%) din totalul celor 125.349 de candidați care s-au înscris. Nu s-au prezentat 5.234 de candidați.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 45 de candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului. Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a publicat subiectele și baremul de corectare, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului și a specializării) va avea loc miercuri, 30 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (limba și literatura maternă) este programată joi, 1 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și
depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.