• Un copil are nevoie de alimentație sănătoasă, iar Anca Alungulesei te învață cum.
  • Copiii tind să imite forme de comportament ale părinților.
  • 1000 de părinți participă la Gala Părinților, unde primesc sfaturi de parenting.

Care este cel mai bun model de parenting? Părerile sunt împărțite, iar răspunsul poate depinde de la caz la caz. Totuși, un lucru e sigur. Copiii tind să imite ceea ce văd la părinții lor. Că e vorba de limbaj, comportament educație sau alimentație, primul model al unui copil este chiar părintele lui. Sâmbătă, la Gala Părinților de la Ateneul Român, Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, îți spune cum îți îndrumi copilul spre succes printr-un stil de viață sănătos.

Cât de importantă este alimentația în dezvoltarea unui copil?

„Absolut. Este una dintre cheile importante pe care părinții ar trebui să le acceseze în relația cu proprii copii. E nevoie să înțelegem cum comportamentul alimentar al părinților se transmite copiilor. Mâncarea e un instrument de supraviețuire, dar, în timp, are un rol foarte important în viața copiilor noștri. Acum, mâncarea nu este foarte sănătoasă. Copiii sunt expuși, nu reușesc să facă față și au nevoie de modele. Modele emoționale sustenabile care să îi ajute în viața de zi cu zi”, a declarat Anca Alungulesei pentru Aleph News.

Cum pot părinții să mențină un echilibru?

„Părintele trebuie să fie un model pentru copil. A pica în extreme nu ajută. Când un copil se naște, mâncarea e doar un instrument de suprviețuire. Până la 7 ani, copiii își formează convingeri limitative. Sunt condiționați să creadă multe lucruri de către mediu sau părinți.”, a mai adăugat aceasta.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și