• Tot mai mulți tineri aleg să-și exprime sentimentele în fața unui instrument A.I.
  • Character.ai este un site unde oamenii pot face chatbot bazate pe persoane fictive/reale.
  • Character.ai a primit 78 de milioane de mesaje și 3,5 milioane vizitează zilnic site-ul.

Tot mai mulți tineri aleg să-și exprime sentimentele în fața unui calculator și nu pe zoom cu psihologul ci cu o platformă A.I.


Character.ai este o platformă populară unde oricine poate crea chatbots bazate pe persoane fictive sau reale. 78 de milioane de mesaje au fost trimise către Charter și 3,5 milioane de persoane vizitează zilnic site-ul.

De ce evită tinerii din ziua de azi vizita la terapie, la psiholog și aleg să se elibereze în fața unei platforme?

,,Avem de-a face cu o evoluție. Eu, ca psiholog, nu pot spune NU revoluției virtuale a unei societăți mutate în virtual. Poate în 10 ani, când mă retrag la țară. Vorba aia: Contează mult cine te înconjoară în viață, ca să și reușești. Din punct de vedere psihologic și emoțional, este important să vorbești cu un om real, pentru ca el să te ajute. Dacă eu o să fiu ajutat de un robot să mă fac bine, să am o viață mai bună și mai frumoasă, asta înseamnă că eu voi ceda puterea umană către o noțiune aflată într-o permanentă evoluție. Asta mă va face sărac neuronal și emoțional. A.I. va înlocui psihologia în următorii 20 de ani și psihiatria. Dar asta nu înseamnă că noi vom fi mai buni”, a povestit Radu Leca, psiholog, la Aleph News.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Tindem să ne îndepărtăm de oameni

..A.I va învăța să aibă și tandrețe și emoții, iar de acolo până la a-l introduce într-un roboțel de silicon nu e cale lungă. Lumea se transformă. Dar nu într-o zonă corectă”, a concluzionat Radu Leca.

Citește și