• La microschooling copilul tău învață prin practică domeniile care îl interesează
  • Microschooling-ul te costă 1.500 de lei, iar o educatoare la domiciliu, 3.500 de lei net pe lună
  • Familiile prietene își grupează copiii și angajează educatoare pentru homeschooling

Este foarte posibil ca mulți părinți să refuze semnarea declarației, în special cei ai căror copii au probleme respiratorii. Există soluții mai sigure și mai bune decât școala la clase sau online?

ANGELA CARP, Contributor ȘTIU: Micro-schooling ul ar putea fi o soluție. Termenul descrie o școală de o cameră, care primește în jur de 10-15 elevi, de vârste diferite. De obicei, activitatea se ține într-o casă privată și o putem numi o combinație între home schooling și școală privată. Copiii merg la școală 2 sau 3 zile pe săptămână, totul este mult mai concentrat iar abordarea este una personală. În condițiile actualei pandemii, devine un trend pentru multe țări. La noi, micro-schooling ul s ar realiza excelent în cartiere rezidențiale sau în mediul rural. Iar în mediul rural, avem aproape 2 milioane de elevi, dintre care, foarte mulți ce nu pot urma nici măcar școala online, din motive precum lipsa internetului sau a device-urilor. Uite, există deja părinți care experimentează metoda asta:

ANA VECERDEA, părinte şi director de centru educaţional: „Se învaţă în grup restrâns şi prin experimentare. S-a renuţat la predarea aceea frontală, eu îţi spun, tu înveţi, repeţi, fără să mai fii implicat ca şi copil. Dacă ne referim la o grupă de 6 copii, noi am estimat costuri la 1.000 – 1.500 de lei pe lună pentru tot ce înseamnă proiecte, excursii.”

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Hai să vedem și partea cealaltă: ar fi părinții români deschiși către asta? Ar avea intenția de a se uni în grupuri pt a le asigura copiilor educația necesară sau ar găsi motive pt care sa nu faca asta?