• Alina este educatoare de 16 ani și îi ajută pe copii să își exteriorizeze emoțiile
  • Din cauza pandemiei îi învață să păstreze distanța și să nu-și împrumute lucrurile
  • Andrei l-a pictat pe colegul său David de care i-a fost dor cât a lipsit de la grădi
  • Pediatrii irlandezi spun că revenirea în școli este necesară pentru sănătate mintală

Grădinița mult așteptată nu mai e ce era: îmbrățișări, dans în echipă sau ciocolată împărțită cu colegii. Toate astea lipsesc. Alina este educatoare la Grădinița numărul 10, din Brașov. De 16 ani pregătește copiii pentru școală, dar acest nou început de grădiniță a pus-o la încercare.

Alina Cărpuș: „Au înțeles cât este de important să respectăm toate regulile, să nu ne îmbrățișăm, să nu ne atingem. Îmi lipsește asta, mai ales atunci când ei îți cer să îți vadă fața, să îți dai masca puțin jos pentru că le e dor de tine. Cel mai mult ne-a afectat lipsa lor, lipsa de a fi aici cu ei, de a-i vedea crescând, asimilând toate cunoștințele. Asta a lipsit cel mai mult“.

120 de copii sunt înscriși la Grădinița numărul 10, iar 70 la sută dintre ei s-au întors în clase. Alina a făcut un experiment. Le-a cerut copiilor să picteze ceva de care le-a fost dor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Andrei l-a ales pe David, colegul lui, și explică de ce: „Pentru că mi-a fost dor de el. Să ne jucăm împreună“.

Alina Cărpuș: „De la început ne chinuim să socializeze, să empatizeze, să împartă absolut tot, iar acum spunem nu, nu mai împărțim, fiecare cu lucrul său și bineînțeles că este greu. Este foarte important la această vârstă ca ei să socializeze, să fie împreună.“

Conform unui studiu, pediatrii şi medicii de sănătate publică de la Colegiul Regal al Medicilor din Irlanda spun că deschiderea şcolilor susţine sănătatea mintală şi emoţională a copiilor.