Ce face România pentru digitalizarea educației? Daniel David: „Nu investim destul în cercetare”


Investițiile în inteligența artificială din România rămân la nivel foarte scăzut, arată ultimele statistici. Nicio surpriză, SUA reprezintă principala forță la nivel mondial în investițiile de capital de risc în inteligență artificială, sumele ajungând la circa 70 de miliarde de dolari.

Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, spune că România nu investește suficient în cercetare.

Daniel David: „Asta se vede când ne comparăm cu celelalte țări, nu doar din Europa de Vest, și cu alte țări care sunt emergente și foarte ambițioase în această zonă academică a științei. Dar începem să creăm anumite forme bune.”

A.I. în școli

„Inteligența artificială în sine nu este bună sau rea poate să devină mai bună sau mai rea în funcție de cum o folosim. Și acest lucru e valabil și pe zona de educație. Dacă o folosim la modul creativ pentru a ne atinge obiectivele educaționale, este foarte bine și eu cred că poate contribui major. De exemplu, multe sinteze legate de literatura de specialitate ar putea să fie făcute în prima fază de către un sistem de inteligență artificială, iar după aceea elevul sau studentul să analizeze critic acel rezultat pentru a-l definitiva”, a explicat Daniel David, la Aleph News.

Citește și:

Exit mobile version