• Soarele este pe cale să atragă un alt act de dispariție în America de Nord, transformând ziua în noapte în timpul unei eclipse totale de soare.
  • Spectacolul de vârf din 8 aprilie va dura până la 4 minute și 28 de secunde – de două ori mai mult decât eclipsa totală de soare care a întunecat cerul SUA în 2017.
  • Această eclipsă va lua o rută diferită și mai populată, intrând peste coasta Pacificului a Mexicului, urcând prin Texas și Oklahoma și traversând Midwest, Mid-Atlantic și New England, înainte de a ieși prin estul Canadei în Atlantic.

Luna se va alinia perfect între Pământ și soare, ștergând lumina soarelui. Va dura doar câteva ore pentru ca umbra lunii să taie o linie diagonală de la sud-vest la nord-est în America de Nord, cufundând pentru scurt timp comunitățile de-a lungul căii în întuneric.

Cincisprezece state din SUA vor primi o parte din acțiune, deși două dintre ele – Tennessee și Michigan – nu chiar, scrie AP.

Practic, toată lumea de pe continent poate surprinde cel puțin o eclipsă parțială. Cu cât mai departe de calea totalității, cu atât mușcătura lunii va fi mai mică din soare.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Printr-un noroc cosmic, Luna va avea cea mai mare apropiere de Pământ a lunii cu o zi înainte de eclipsa totală de soare. Asta pune Luna la doar 223.000 de mile (360.000 de kilometri) distanță în ziua eclipsei.

Luna va părea puțin mai mare pe cer datorită acestei apropieri, rezultând o perioadă deosebit de lungă de întuneric.

Citește și