• Tinerii încep să aleagă mai mult științele sociale în urma evoluției tehnologiei.
  • La Universitatea din București, psihologia este cea mai căutată specializare.
  • La admiterea pentru studii de licență la psihologie, concurența este de aproape 13 candidați pe un loc.

Ce specializări caută absolvenții de liceu când vine vorba de facultate? Psihologia este cea care domină fiind urmată de medicină, informatică și drept. Datele centralizate de cele mai mari universități din România arată specializările pe care absolvenții le aleg. Tinerii încep să aleagă mai mult științele sociale în urma evoluției tehnologiei.

Laura Comănescu, prorector la Universitatea din București: Este vorba de peste 2.500-aproape 3.000 de candidați pe 250 de locuri la buget

„Specializarea psihologie, alături de surorile în științe cognitive în limba română și limba engleză au cel mai mare număr de candidați în Universitate. Este vorba de peste 2.500-aproape 3.000 de candidați pe 250 de locuri la buget, adăugându-se desigur și locurile cu taxă.”

„La nivelul UE a fost adoptat un regulament european privind refacerea naturii”

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Radu Leca, psiholog: Psihologia clinică, psihologia maselor și psihologia religiilor. Aceste 3 elemente vor defini caracterul studentului

Totuși, aleg viitori studenți psihologia dintr-o sete de auto-cunoaștere sau de aprofundare a noțiunilor? Radu Leca, psiholog, spune că nu. Iar social-media și serialele îi fac pe tineri să creadă că psihologul este o persoană manipulatoare, ceea ce este greșit. Radu îți menționează și cele mai importante elemente de care să ții cont dacă alegi facultatea de psihologie.

„Avem de-a face cu o conexiune greșită total anapoda, care este realizată în funcționare liberă pe parte de agreement și avem de-a face cu sporirea numărului de studenți de la toate facultățile de psihologie.”

„Psihologia clinică, psihologia maselor și psihologia religiilor. Aceste 3 elemente vor defini caracterul
studentului.”

Citește și