• ONU avertizează că oamenii trebuie să se pregătească pentru valuri intense de caniculă.
  • ONU trage un semnal de alarmă după noile recorduri de temperatură.
  • „La nivelul UE a fost adoptat un regulament european privind refacerea naturii” a spus Cătălina Mihaela Rădulescu.

Temperaturile ridicate continuă să se intensifice, iar ONU avertizează că omenirea trebuie să se pregătească pentru valuri mai intense de caniculă.

Cătălina Mihaela Rădulescu, avocat Agent Green: La nivelul UE a fost adoptat un regulament european privind refacerea naturii

Cătălina Mihaela Rădulescu, avocat Agent Green a discutat la Aleph News: „Schimbările climatice au generat foarte multe în ultima vreme. Îi surprinde și pe oamenii de știință care au analizat acest fenomen. Motivele sunt legate de faptul că aceste schimbări nu sunt vizibile la nivel local. Pe lângă asta, sunt oameni de știință care contestă acest fenomen și legătura lui cu impactul atropic. Din păcate, este greu de stopat înglăzirea globală peste limita de 1,5 grade medie. Încălzire care este foarte mare și foarte serioasă și se încearcă stoparea cu peste 2 grade care vor fi vizibile și la nivel local.”

„Se încearcă stoparea prin adoptarea unei legislații care să revină emisiile de gaze cu efect de seră și care să redea capacitatea naturii de stopare a carbonului.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

„Din păcate, vedem în România că avem ani care sunt foarte săcetoși, urmați de ani care avem inundații și furtuni, dar și temperaturi foarte ridicate. Nu mai avem anii aceia echilibrați pe care îi aveam în copilăria noastră. Acum avem o lună de caniculă continuă, nu 2-3 zile cum erau înainte.”

„La nivelul UE a fost adoptat un regulament european privind refacerea naturii care contribuie în mod semnificativ la acest lucru, atât în interiorul orașelor, cât și în afara zonelor locuite, urmărind refacerea naturii.”

Citește și