• Cererea-tip pentru înscrierea în clasa pregătitoare 2023 a fost publicată de unele inspectorate școlare. 
  • Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, arată metodologia.
  •  În perioada 3-18 mai, părinții pot completa cererea-tip de înscriere, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, conform calendarului oficial.

Cererea-tip pentru înscrierea în clasa pregătitoare 2023 a fost publicată de unele inspectorate școlare. În perioada 3-18 mai, părinții vor putea să completează cererea-tip de înscriere, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, conform calendarului oficial.

Cererea cuprinde mai multe tipuri de date: date privind solicitantul (părinții sau reprezentantul legal), date privind copilul, date privind înscrierea în clasa pregătitoare, criterii generale de departajare și informații suplimentare.

Cerere-tip Cls Prg 2023 Eta… by Mediafax.ro

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, scrie în metodologie.

În schimb, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 au nevoie de recomandare de la grădiniță sau de la unitatea de învățământ la care sunt, pentru înscrierea în învățământul primar. Cei au fost în străinătate sau nu au mers la grădiniță vor fi evaluați psihosomatic.

Părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere, potrivit ghidului Ministerului Educației.

 

Citește și: