• Copiii care folosesc în exces jocurile video au rezultate mai slabe la școală
  • Corina Pop, psiholog: Într-un spațiu virtual, copiii pierd contactul cu realitatea

Timpul petrecut în exces în fața ecranului TV și jocurile video scad nivelul de concentrare al copiilor. Asta arată un studiu al Universității Rutgers.

Vlad Duca este elev în clasa a 11-a, în București, și se joacă destul de mult. Deocamdată, nu se simte în pericol, spune el.

„Momentan nu-mi afectează nimic,mă joc Counter Strike seara după ce vin de la liceu. Însă probabil anul viitor când am și BAC-ul, ar trebui să mai răresc”, a spus elevul.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Mihaela Anghel are doi copii de 7 și 10 ani. Chiar dacă tentația e mare când vine vorba de jocuri video, ea încearcă să limiteze timpul petrecut de micuți în fața calculatorului.

„Disciplina este importantă în dezvoltarea copiilor noștri. Stând într-un spațiu virtual, pierdem contactul cu realitatea și cu ceilați din jurul nostru, nu putem să vedem ce-i aia bucurie, tristețe”, spune psihologul Corina Pop.

Pe de altă parte, tehnologia are și părțile ei bune. Asta spune Alex, dezvoltator de jocuri și gamer: „În primul rând limba străină. Prinzi cuvinte, înveți cuvinte și cunoști mai mulți sau mai puțini oameni cu care interacționezi. Creativitatea e sporită, pentru că vezi tot felul de lumini, culori”.