• Universități de renume printre care Oxford, Brown sau Stanford, profită din plin de Inteligența Artificială.
  • Ioana Bălășoiu, expert în politici educaționale A.I. spune că „este esențial să se abordeze cu precauție dezavantajele și provocările etice”.
  • Un avantaj clar e reducerea volumul de muncă.

Ești student? În România sau în străinătate? Ce impact crezi că are A.I.-ul asupra felul în care ți se predă și înveți? Cât de bine s-au adaptat universitățile la noua paradigma ce include inteligenta artificială? Universități de renume printre care Oxford, Brown sau Stanford, profită din plin de Inteligența Artificială. Ioana Bălășoiu, expert în politici educaționale A.I. spune că „este esențial să se abordeze cu precauție dezavantajele și provocările etice”. Cum a evoluat educația odată cu A.I. si ce performanțe au înregistrat studenții? Un avantaj clar e reducerea volumul de muncă și un aliat când vine vorba de documentare și argumentare.

„Inteligența Artificială a luat cu asalt învățământul superior. Singurul mod de a înțelege Inteligența Artificială în predare, în învățare și în predare este prin evaluarea impactului pe care-l are asupra valorilor noastre fundamentale deoarece adesea auzim că excelența academică este dată de valoarea unei cercetări, iar utilizarea A.I.-ului, ChatGPT de exemplu, poate fi în concordanță cu aceste valori”, a explicat Ioana Bălășoiu, expert politici educaționale A.I., la Aleph News.

Citește și

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL