• Lorena studiază Beauty, Marketing și Jurnalism la o facultate din Londra, Marea Britanie.
  • Aproximativ 40.000 de tineri români sunt plecați la studii în străinătate, potrivit UNESCO.
  • Studenții din România vor începe noul an universitar 2023-2024 peste 2 săptămâni.

Pe zeci de mii de tineri din România, începutul anului universitar îi găsește într-o altă țară. Aproximativ 40.000 de absolvenți din România au ales această variantă. Un exemplu este și Lorena Cristea, studentă în anul al treilea în Marea Britanie. Învață acolo beauty, marketing și jurnalism.

„Eu îmi doream de foarte mic copil să fac ceva ce implică scrisul, doar că, cred că undeva prin gimnaziu mi-am găsit profesia pe care mi-aș dori să o urmez. Să înveți în UK e destul de interesant, vezi totul dintr-o altă perspectivă. Față de România e, aș putea spune, o balanță între practică și teorie”, a spus Lorena Cristea la Aleph News.

Un alt exemplu este Teodora Coroiu, care a absolvit deja Jurnalism și Literatură la Londra. Peste o săptămână va începe și masterul la Universitatea Westminster din Londra.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

„Am ales să merg în UK pentru că mi-am dorit foarte mult să studiez jurnalism și am considerat că aici poți găsi mai multe oportunități atât la nivel de experiențe extrașcolare, mult mai multe proiecte în cadrul universității care ne-ar oferi experiența de care avem nevoie la vârsta aceasta. Să fii un tânăr de 20 și ceva de ani și să începi în industria asta este destul de greu și m-am gândit că poate oportunitățile din cadrul facultății și proiectele de acolo ne-ar putea ajuta”, a spus Teodora Coroiu la Aleph News.

Citește și: