• Tot mai mulți tineri continuă să primească bani de la părinți pentru satisfacerea nevoilor personale
  • Dependența financiară față de părinți poate fi și principalul motiv pentru care aceștia amână mutatul de acasă
  • În România, tinerii pleacă din casa părintească în intervalul de vârstă 26-30 de ani

Tot mai mulți tineri continuă să primească bani de la părinți. Motivul? Cel mai des aceștia apelează la ajutorul părinților pentru satisfacerea nevoilor personale. Fie că vorbim de mașina mult dorită, o vacanță exotică sau cele mai noi gadgeturi, tinerii aleg calea ușoară.

Dependența financiară față de părinți poate fi și principalul motiv pentru care aceștia amână mutatul de acasă. În România, tinerii pleacă din casa părintească în intervalul de vârstă 26-30 de ani, în timp ce în țări precum Finlanda sau Suedia, vârsta scade până la 21 ani.

O treime dintre tinerii cu vârste peste 30 de ani încă primesc bani de la părinți, potrivit unui studiu internațional. Mulți dintre ei cer bani de la părinți pentru facturi sau abonamente, mâncare sau chirie, altfel spus cheltuieli curente.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
CE VOR PRIMARII ÎN 2024?
DR. HASHEM VREA SĂ FACĂ TRANSPLANT DE CAP
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
DEVII DEPENDENT DE PASTILELE PENTRU SLĂBIT

Educația financiară – elementul cheie

În România, educația financiară nu e deloc implementată și nu este discutată suficient, tocmai din acest motiv e util să învățăm să ne gestionăm veniturile cât mai repede. Primii bani câștigați m-au făcut să devin mai responsabilă, mai atentă la obiceiurile proaste pe care le aveam atunci când primeam bani de la părinți, de acasă, și pot spune că încrederea de sine pe care am reușit să o dezvolt odată cu independența financiară e cel mai mare avantaj.”, spune Floriana Ionici, parte a Generației Z, pentru Aleph News.

Citește și