• Grupul vrea să înființeze o echipă care să exploreze modurile în care chatbotul poate fi utilizat în sistemul de învățământ.
  • Inteligența artificială a avut o creștere rapidă, în ciuda faptului că la început cadrele didactice erau speriate de această nouă tehnologie.
  • Există nenumărate modalități de a folosi ChatGPT în sălile de clasă.

Brad Lightcap, directorul Open A.I. anunță că are în plan să introducă în școli ChatGPT. Inteligența artificială a avut o creștere rapidă, în ciuda faptului că la început cadrele didactice erau speriate de această nouă tehnologie, acum se pare că îmbrățișează ideea.

„Este cert că totul se întâmplă accelerat. Avem un an de utilizare, din octombrie 2022, un rând de studii finalizate vara aceasta, în care deja studenții au folosit pe scară largă ChatGPT pentru lucrarea de licență sau de disertație, fără ca profesorii să știe acest lucru. În momentul acesta, universitățile care folosesc platforme care au un regim special al furnizorilor pentru universități, școli, au un filtru de copyright, în sensul că orice lucrare poate fi verificată și văzut dacă s-a folosit ChatGPT sau alt tip de inteligență artificială”, a explicat Daniela Vișoianu, expert în educație, la Aleph News.

Există nenumărate modalități de a folosi ChatGPT în sălile de clasă, a spus Andrew Mayne, un fost angajat OpenAI care lucrează cu profesorii. Pentru studenți, poate juca rolul unui tutore sau poate servi ca instrument pentru adaptarea cursurilor la stilul lor de învățare. Pentru profesori, poate redacta programa sau poate ajuta la exerciții în clasă, de exemplu citit în limba engleză veche, la orele despre Evul Mediu.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
PROTESTE LA EUROVISION
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ
EUROPA ÎȚI ADUCE MODA
HAILEY BIEBER ESTE GRAVIDĂ

Citește și