• Mulțimile de palestinieni care încearcă să fugă din sudul Gaza pot fi văzute din spațiu.
  • Israelul a ordonat joi evacuarea unor părți din sudul teritoriului.
  • De când a lansat o invazie terestră în nord, Israelul s-ar putea să se pregătească să se îndrepte spre sud.

O mulțime masivă de palestinieni care se înghesuie în timp ce încearcă să fugă din sudul Gaza poate fi văzută din spațiu, arată imaginile din satelit, informează Business Insider.

Forțele israeliene au ordonat joi evacuarea unor părți din sudul Fâșiei Gaza, într-un semn că Israelul s-ar putea pregăti să invadeze regiunea după atacurile sale terestre din nord, potrivit Forbes.

MAXAR Technologies a publicat vineri imagini din satelit care, potrivit companiei, arată o mulțime de palestinieni adunați de-a lungul drumului Salah al Deen, în sudul Fâșiei Gaza, în timp ce încearcă să scape printr-un coridor de evacuare. Nu este clar cât de mare este exact mulțimea, dar MAXAR a estimat că ar putea include mii de persoane.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

De când au fost forțați să părăsească nordul, sute de mii de palestinieni s-au adăpostit în sud, unde se înghesuie acum majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori ai teritoriului asediat, relatează Associated Press.

Programul alimentar mondial al Națiunilor Unite a avertizat vineri că locuitorii din Gaza rămân fără apă și mâncare și sunt acum „în pragul foametei”.

Citește și