• Programatorul Charlie Holtz a creat cu ajutorul A.I.-ului vocea lui David Attenborough.
  • GPT-4 și cod de la Elevens Lab a creat până și stilul caracteristic narativ a lui David.
  • Mărul discordiei al grevei actorilor e impactul A.I.-ului în industria cinematografiei.

Îți prezint una dintre cele mai cunoscute voci din toate timpurile. Este vocea lui David Attenborough, creată de inteligența artificială. Este experiment făcut de un programator pe nume Charlie Holtz, realizat cu ajutorul ChatGPT. Dacă ai observat bine, AI-ul nu doar că redă perfect vocea inconfundabilă a documentaristului, ci și stilul său caracteristic de narațiune. Holtz a utilizat o combinație între GPT-4 și cod de la Elevens Lab, un start-up specializat în tehnologia vocii AI.

Această inovație nu este privită cu ochi buni de toată lumea. De aici și teama actorilor cu privire la înlocuirea lor cu interpreți sintetici, par să fie validate. Adică, impactul inteligentei artificiale în industria cinematografică.

Recent, consilierul AI al comisiei de negociere a sindicatului, Justine Bateman, a criticat lipsa de protecție împotriva dublurilor digitale într-un acord încheiat între Screen Actors Guild și studiourile de film. În timp ce discuțiile despre utilizarea AI în cinematografie continuă, Holtz a făcut codul din spatele AI-ului său, disponibil și online.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

Cu toate acestea, impactul pe termen lung al acestor inovații asupra industriei cinematografice rămâne o temă de dezbatere, atât în rândul profesioniștilor din domeniu, cât și al publicului larg.

Citește și