Elevii ar putea reveni în bănci chiar de marți, anunță ministrul Educației

  • Elevii ar putea reveni la școală chiar de marți
  • Sorin Cîmpeanu vrea ca elevii să meargă la școală imediat ce rata de infectare în localitățile lor scade sub 1 la mia de locuitori
  • Luni, aproximativ 2,6 milioane de elevi merg la şcoală cu prezenţă fizică

UPDATE 19:00 – Sorin Cîmpeanu: Mâine mă voi întâlni cu ministrul Sănătății pentru modificarea ordinului de ministru

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit la Aleph News despre revenirea elevilor în bănci.

„Am discutat cu minstrul Sănătății, am stabilit că mâine ne vom întâlni pentru modificarea ordinului de ministru. (…) Insptectoratul Munipiului București împreună cu DSP vor aviza acestă hotărâre. Dacă lucrurile se întâmplă mâine, chiar de marți s-ar putea merge la școală”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește examenul de Bacaluareat, ministrul a declarat: „Am conisiderat că este nevoie de organizarea unei sesiuni suplimentere pentru elevii care independent de voința lor nu se pot deplasa. Această sesiune este organizată pe 5, 6, 7 iulie. Avem două sesiuni pentru Bacalaureatul de vară  și două pentru Exemenul Național. Dacă vor fi situații punctuale Ministerul Educației va da derogări pentru cei care vor să susțină Examenul Național. Pot să vizeze susținerea examenului la domiciliu”.

Știre inițială

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea ca elevii să meargă la școală imediat ce rata de infectare în localitățile lor scade sub 1 la mia de locuitori. Acum, prezența în bănci se decide în fiecare vineri.

Conform ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente.

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai, vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Cercetare, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1 la mie – rata de infectare”, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

„Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala. Insistăm în continuare pe respectarea riguroasă a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor”, adaugă Cîmpeanu.

Luni, aproximativ 2,6 milioane de elevi merg la şcoală cu prezenţă fizică. Numărul acestora este cu aproximativ 200.000 mai mare decât al celor care au fost prezenţi săptămâna trecută.