• Manualele de liceu sunt învechite, fiind făcute în baza programelor școlare din 2000.
  • Elevii de clasa XI-a învață din manuale că România încă nu este parte a UE.
  • Manualele nu conțin informații despre Tratatul de la Lisabona și aderarea României la UE.
  • Ministerul Educației susține că manualele sunt ca suport, iar baza e programa școlară.

Dacă ne uităm prin manualele copiilor, de multe ori informațiile din ele sunt învechite sau chiar greșite. S-ar putea să descoperi că România încă nu face parte din Uniunea Europeană. Așa cum povestește Silviu Morcan, elev în clasa a 11-a din București.

„Sunt în derulare negocierile cu România și Bulgaria, care ar trebui să fie finalizate în ianuarie 2007. Încheierea acestor negocieri ar arăta o uniune cu 27 de state membre și cu o populație de circa 500 de milioane e de locuitori”, a delarat Silviu Morcan, elev clasa a XI-a.

Ministerul Eudcației cunoaște problema

Ministerul Educației recunoaște că manualele sunt învechite de vreo 20 de ani și spune că elevii trebuie să mai aștepte până se vor tipări altele noi. Așa că elevii trebuie să învețe despre Tratatul de la Lisabona și aderarea României la Uniunea Europeană direct de la profesor sau de pe internet.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Toate manualele de liceu sunt făcute după programele din 2000. Acum urmează planurile cadru, ați văzut că există o dezbatere, planurile cadru, programe noi, automat manuale noi. Dar nu manualul este documentul definitor sau la care ne raportăm, ci programa școlară”, a spus Marian Șuță, director general Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Chiar dacă manualele nu sunt tocmai cel mai bun suport de curs,
noua generație are acces la internet și este la curent cu actualitatea.