• Liceenii de la AutoVortex au în palmares două titluri de campioni mondiali.
  • Echipa a cucerit locul I la campionatele internaționale din Correa de Sud și India în 2023.
  • AutoVortex va reprezenta România la campionatele mondiale din Elveția și Belgia.

Tinerii români continuă să impresioneze la nivel mondial prin rezultatele la robotică. Liceeni de la AutoVortex au în plamares două titluri de campioni mondiali câștigate în SUA și vor reprezenta România la următoarele ediții ale celei mai mari competiții din domeniu, organizate în Elveția și Belgia.

Recent, echipa a cucerit locul I la campionatele internaționale din Coreea de Sud, România și India.

„Secretul constă în foarte multă muncă și în același timp, tineri pasionați. Noi luăm copiii de la 0, copii de liceu pe care îi învățăm tainele roboticii. Îi învățăm, în principal, să construiască roboți performanți, iar după să-i programeze, iar în momentul în care îi ducem la competiții și concurăm cu roboțeii construiți de noi. Mai ales după ce obținem locul I, ei se maturizează foarte mult, la crește stima de sine și în același timp își doresc să aibă rezultate cât mai bune”, a declarat managerul AutoVortex Romania, Ionuț Panea, pentru Aleph News.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

„Nouă ne place foarte mult victoria. Noi tragem întotdeauna cât mai mult să obținem rezultate cât mai bune, fiindcă, astfel, am observat că putem schimba, în primul rând, mentalitatea copiilor din România și în al doilea rând, lor li se deschid foarte multe orizonturi, a adăugat Ionuț Panea.

„Să nu uităm că trăim într-o lume globalizată unde e foarte important să fii campion la nivel mondial, iar în același timp, trebuie să păstrezi întotdeauna legătura cu realitatea cu lumea reală”.

Citește și