• Părinții trebuie să dovedească că elevii retrași continuă studiile.
  • Părinții au termen 2 luni, altfel, directorul școlii anunță poliția.
  • 60.000 de elevi au renunțat la școală în 12 ani.

Ani de zile ne-am uitat neputincioși la cifrele arătate cu mare lejeritate de Ministerul Educației despre elevii care renunță la școală. Unde sunt acești elevi, în condițiile în care învățământul este obligatoriu, nimeni nu știe. Toți Miniștrii au ridicat din umeri.

Acum, Ligia Deca vrea să se deștepte și până să vină cu politici reale de descurajare a abandonului școlar, părinții trebuie să explice unde le sunt copiii, după ce sunt retrași de la școală.

Concret, două luni au la dispoziție părinții să aducă dovada că elevii își continuă studiile și adresa la care locuiesc. Dacă nu, directorul școlii informează Serviciul de Siguranța Școlară al Poliției.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

Aproximativ 60.000 de elevi care, în 2012, au intrat în clasa I, nu au mai ajuns să termine liceul sau să dea Bacalaureatul. Practic, din peste 200.000, în clasa I doar 119.000 au reușit să dea Bac-ul.

Se presupune că mulți dintre cei, care au abandonat, s-au mutat cu familiile în străinătate sau că au fost înscriși în sistemul homeschooling. Sistem care nu este recunoscut de Ministerul Educației.

Între timp, în Franța, Ministra demisionară Nicole Belloubet anunță că în 200 de școli, telefoanele vor fi interzice, din 2 septembrie, când începe noul an școlar. Iar elevii din 90 de școli vor purta uniformă obligatorie. Ambele măsuri sunt incluse în proiecte pilot.

Citește și