• Şcoala trebuie să fie reluată, dar cu o serie întreagă de măsuri, spun experții
  • Copiii sunt cel mai puțin afectați de virus, insistă Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS
  • Epidemiologii te asigură că procesul educațional se poate desfăşura în siguranţă

Chiar dacă te afli printre cei cărora le e teamă să își trimită copilul la școală, semnalul de alarmă al epidemiologilor te-ar putea face să îți schimbi părerea și să înțelegi că elevii trebuie să se întoarcă în clase, cât mai curând.

Invitați în emisiunea „Marius Tucă Show“, epidemiologii Molnar Geza şi Alexandru Rafila îți explică: „Cu cap se poate organiza şi acest lucru (…) unde sunt clase suficiente se poate face despărţirea. Sunt o serie de mijloace ca păstrarea distanţării fizice în limita posibilităţilor“.

Rafila a subliniat că există măsuri care vor ajuta ca orele să se desfăşoare normal. Te întrebi care sunt soluțiile? „Clasele pot fi împărţite, elevii vor putea veni pe rând la şcoală, iar pauzele ar trebui supravegheate mult mai atent“.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Dacă nu ducem o campanie responsabilă, în care să educăm şi să lămurim, părinţii si venim cu declaraţii care să îi sperie, atunci facem o mare greşeală. Şcoala trebuie să fie reluată, nu cu orice preţ, dar cu o serie întreagă de măsuri. Părinţii trebuie să aibă încredere să îşi trimită copiii la şcoală. Ei sunt afectaţi doar în foarte mică măsură de acestă infecţie“, a mai spus Rafila. 

Marius Tucă Show – Smart TV – Starea de urgență – prof. univ. dr Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și epidemiologul Geza Molnar

Marius Tucă Show – Smart TV – Starea de urgență – prof. univ. dr Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și epidemiologul Geza MolnarPublicată de MariusTucă pe Joi, 23 aprilie 2020