
- Şcoala trebuie să fie reluată, dar cu o serie întreagă de măsuri, spun experții
- Copiii sunt cel mai puțin afectați de virus, insistă Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS
- Epidemiologii te asigură că procesul educațional se poate desfăşura în siguranţă
Chiar dacă te afli printre cei cărora le e teamă să își trimită copilul la școală, semnalul de alarmă al epidemiologilor te-ar putea face să îți schimbi părerea și să înțelegi că elevii trebuie să se întoarcă în clase, cât mai curând.
Invitați în emisiunea „Marius Tucă Show“, epidemiologii Molnar Geza şi Alexandru Rafila îți explică: „Cu cap se poate organiza şi acest lucru (…) unde sunt clase suficiente se poate face despărţirea. Sunt o serie de mijloace ca păstrarea distanţării fizice în limita posibilităţilor“.
Rafila a subliniat că există măsuri care vor ajuta ca orele să se desfăşoare normal. Te întrebi care sunt soluțiile? „Clasele pot fi împărţite, elevii vor putea veni pe rând la şcoală, iar pauzele ar trebui supravegheate mult mai atent“.
TOP ARTICOLE
- Mii de crabi veninoși se înmulțesc pe plaje din cauză că temperatura mării crește
- Invazia rusească în Ucraina a prăbușit vizitele turistice în Europa de Est, iar România și Polonia sunt printre cele mai afectate țări
- Un al doilea comandant de rang înalt al Jihadului Islamic a fost ucis într-un raid aerian israelian
„Dacă nu ducem o campanie responsabilă, în care să educăm şi să lămurim, părinţii si venim cu declaraţii care să îi sperie, atunci facem o mare greşeală. Şcoala trebuie să fie reluată, nu cu orice preţ, dar cu o serie întreagă de măsuri. Părinţii trebuie să aibă încredere să îşi trimită copiii la şcoală. Ei sunt afectaţi doar în foarte mică măsură de acestă infecţie“, a mai spus Rafila.
Partenerii noștri