• Programul permite elevilor să participe la activități legate de protecția mediului.
  • Suma este acordată sub formă de finanțare de la Guvern.
  • România se află constant în rândul țărilor europene cu cele mai puține zile de școală.

După „Săptămâna Altfel”, „Vacanța de Schi”, acum elevii vor avea și „Săptămâna verde”, finanțată de Guvern. 100 de milioane de lei dă ministrul Mediului pentru încă o săptămână fără cursurile din programa școlară. Asta în condițiile în care România se clasează constant în rândul țărilor europene cu cele mai puține zile de școală. Copiii vor învăța cum să protejeze mediul și cum pot contribui la prevenirea schimbărilor climatice.

Cătălin Ciupală, profesor: În general, în Săptămâna Verde se organizează activități precum ieșiri în aer liber, evenimente ecologice și diverse întâlniri cu persoane implicate în protejarea mediului. Putem spune că este o abordare eco-verde.

Cred că suma de 100 de milioane de lei alocată de Guvern exclusiv pentru Săptămâna Verde este mai mult o mișcare de imagine, cu tentă electorală, decât un angajament real. Dacă dorim să alocăm sume semnificative, este crucial să ne concentrăm pe protejarea mediului, să dezvoltăm legislație adecvată și programe continue de educație ecologică”, a spus Cătălin Ciupală, la Aleph News.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Citește și