• Imunitatea copiilor este mai puternică decât a adulților în fața COVID-19
  • Copiii trebuie să înțeleagă importanța aplicării măsurilor de distanțare socială
  • Profesorii sunt cei care vor face triajul copiilor

Dacă ești părinte și copilul tău urmează să meargă de mâine din nou la școală, ai probabil emoții.

Va intra în contact cu mai multe persoane și te temi să nu se infecteze. Dar nu trebuie să-ți faci griji. Ana Maria Dobrotă, medic epidemiolog, spune că organismul celor mici reacționează mai eficient la virus decât cel al adulților.

„Se pare că copii au un altfel de răspuns imun, mai prompt, având în vedere că fac forme mult mai ușoare și că durata de boală este puțin mai scurtă decât la adulți”, spune epidemiologul.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
CE VA FACE TRUMP?
FBI AVERTIZEAZĂ
HAMAS NU VREA PACE

Pentru întoarcerea în siguranță a copiilor la școală, părinții și profesorii au un rol foarte important. Ei trebuie să-i facă pe cei mici să înțelegăși să aplice toate noile reguli sanitare din școală.

„Purtarea măștii, igiena mâinilor, de ce trebuie să o facă mai des și de ce trebuie să folosească și dezinfectant. Copil trebuie să înteleagă de ce face aceste lucruri, să simtă că aparține acelei comunități și că face un bine atât pentru cei din jur, dar și pentru a se proteja”, mai spune Ana Maria Dobrotă.

Dascălii sunt cei responsabili cu triajul copiilor în școală: „Noi trimitem la cabineul medical doar elevii care se plâng că au anumite simptome și doar dacă îi observăm noin că strănută sau tușesc”, spune un profesor.

Riscul de infectare îi face pe părinți să se gândescă de două ori înainte să-și trimită copiii la școală. Așa că profesorul Adrian Enache se teme că nu va avea cu cine să țină orele.

„Sunt părinți care vor căuta să obțină scutiri cu orice preț. Vor spune că stau cu bunicii, că stau cu nu știu cine, că au ei boli, că au copiii niște boli. Eu mă aștept să fiu singur în sala de clasă sau cu 1, 2 elevi”.