• Protestul este anunțat în jurul orei 11:00 în Piața Victoriei, iar de la ora 12:30, manifestanții vor pleca din fața Guvernului spre Palatul Cotroceni.
  • Primăria autorizează manifestațiile profesorilor, a anunțat miercuri primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.
  • Guvernul a anunțat miercuri că va adopta un memorandum privind majorările salariale ale personalului din Educație.

UPDATE

Grupuri de elevi și de studenți s-au alăturat protestului din Piața Victoriei. Aceștia au mesaje de susținere pentru cadrele didactice.

UPDATE

Mii de oameni participă la protestul din Piața Victoriei. Manifestanții au ocupat și strada înspre Șoseaua Kiseleff.

UPDATE

Sute de angajați din educație s-au adunat în Piața Victoriei și continuă să vină noi grupuri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

ȘTIRE INIȚIALĂ

Sindicatele din Educație au anunțat că greva continuă. Sindicaliștii vor ține vineri un nou protest în fața Guvernului și, apoi, la Palatul Cotroceni. La acțiune sunt așteptate în jur de 20.000 de persoane. Vineri este ultima zi de încheiere a mediilor pentru elevii de clasa a XII-a și pentru înscrierea la Bacalaureat. 

Protestul este anunțat în jurul orei 11:00 în Piața Victoriei, iar de la ora 12:30, manifestanții vor pleca din fața Guvernului spre Palatul Cotroceni, unde ar trebui să ajungă în jurul orei 15:00. Primăria autorizează manifestațiile profesorilor, a anunțat miercuri primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. „Evident, vom autoriza toate protestele”, a spus edilul.

Mai mult de 134.000 de angajați din învățământ, reprezentând 86,93% din totalul membrilor de sindicat care au semnat referendumul pentru declanșarea grevei generale, continuă greva începută la data de 22 mai.

Guvernul a anunțat miercuri că va adopta un memorandum privind majorările salariale ale personalului din Educație prin noua lege a salarizării. Ligia Deca a susținut că anunțul Executivului „ar trebui să ducă la o încetare a grevei”. Ministrul Educaţiei a anunţat joi că perioada de încheiere a situaţiei şcolare se prelungeşte până pe 13 iunie pentru clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a. De asemenea, Ligia Deca a anunţat că înscrierea la examene se va prelungi tot până pe 13 iunie.

Citește și: