• Tinerii se simt dezamăgiți de politică și de societate, arată un studiu global.
  • Dezamăgirea față de politică și societate îi face pe tineri mai conservatori.
  • Îngrijorările sunt legate de perspectivele din carieră și de securitate financiară.

Tinerii se simt dezamăgiți de politică și de societate, arată un studiu global. La nivel mondial, sentimentele de deznădejde, dezamăgirea societății și revoltă împotriva valorilor cosmopolite primează în rândul elevilor.

Îngrijorările cele mai frecvente, potrivit studiului, sunt legate de perspectivele din carieră, de securitatea financiară și de educație.

Mai mult, dezamăgirea în rândul tinerilor din SUA o depășește cu mult pe cea a tinerilor din țările UE.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„Sunt mai multe studii realizate și pe tinerii din România care ne arată că nivelul este chiar unul redus, chiar că în unele cazuri, încrederea în instituțiile statului, precum Guvernul, Parlamentul este mai mică decât în alte instituții, precum Armata sau Biserica”, a explicat Ariana Dudună, președintele Asociației Elevilor de la Constanța, pentru Aleph News.

„Tinerii au multe frustrări legate de clasa politică, tocmai pentru că aceasta are o atitudine ostilă legată de tineri și aici mă refer în special la politicile publice și măsurile luate în ultimii ani, precum tăierea transportului gratuit al studenților, al elevilor, tăierea burselor elevilor și așa mai departe”, a adăugat Ariana Dudună.

Citește și