• Google lansează un nou program pentru start-upurile care vor să inoveze educația
  • Programul durează 3 luni și oferă workshopuri și mentorate personalizate din partea experților
  • Programul este dedicat start-upurilor care vor să inoveze educația prin A.I

Imaginați-vă următoarea oportunitate! Vă conectați cu experți din domeniul AI, primiți soluții personalizate pentru nevoile voastre și vă dezvoltați abilități relevante pentru joburile viitorului!
Cum obțineți această oportunitate? Aveți nevoie de un mentor. Google vă propune să fie el mentorul vostru în lumea AI și să schimbe complet felul în care înțelegeți și aplicați inteligența artificială în educație. Așa că lansează Growth Academy: AI for Education.  Programul are trei luni și se pot înscrie startupuri din întreaga lume. Ce impact are asupra educației din România un astfel de program, ne spune Mihaela Nabăr, expert în educație.

,,Știm foarte bine că inteligența artificială face parte din pedagogia digitală, o pedagogie despre care România a vorbit mai degrabă în perioada pandemiei, după care a început să uite un pic. Este un program care este într-adevăr lansat de Google și se adresează mai degrabă companiilor. Bineînțeles că pentru a demonstra sustenabilitatea acestui program, recomandarea pe care am avea-o ar fi aceea ca acele companii care accesează pentru un astfel de suport și care accesează tipul acesta de sprijin din partea Google, să se uite și către școală”.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Cum poate impacta acest program educația în România?

,,În primul rând, cred că facilitarea tehnologiilor bazate pe inteligența artificială în programele de accelerare este un mare plus, în general pentru România. Pentru că acest program le oferă start-upurilor instrumente și cunoștințe  pentru a dezvolta soluții care să automatizeze și mai mult, să personalizeze procesele de învățare. Ca de exemplu, un AI poate fi utilizat pentru a crea programe educaționale care să răspundă în timp real la stilul și ritmul de învățare al fiecărui elev” a declarat Ana Maria Onica, CEO VOXI, pentru Aleph News.

Citește și