• DeepFake a vizat-o chiar și pe Kate Middleton, prințesa de Wales.
  • Sam Altman crede că artiștii digitali își vor pierde job-ul.
  • Ultimul sezon din „True Detective” folosește deja A.I. generativ.

DeepFake a vizat-o chiar și pe Kate Middleton, prințesa de Wales. Tehnologia DeepFake l-a întinerit pe Tom Cruise pentru „Top Gun: Maverick”. Sam Altman crede că artiștii digitali își vor pierde job-ul
Ultimul sezon din „True Detective” folosește deja A.I. generativ. Unde tragem linie în ceea ce privește utilizarea Inteligenței Artificiale în televiziune și film? Cunoști povestea victoriei SAG-Aftra, însă este greu să anticipezi viitorul.

Cum evoluează lucrurile?

Într-un mod cel puțin interesat, iată ce știm până acum. Am vorbit despre victoria scenariștilor și actorilor de anul trecut, care au vizat o multitudine de factori, printre care compensațiile echitabile și plățile reziduale. Am zis că nu va fi mult până când pacea va fi din nou zguduită. Avem o nouă invazie, cea a Inteligenței Artificiale generative, mai nou A.I.-ul care poate produce imagini și video, bazate pe un text. Cutia Pandorei a fost deschisă odată cu advertising-ul de la Under Armour, unde, timp de un minut, A.I.-ul și-a făcut de cap. Rezultatul? Îl vedem cu toții. E corect? Depinde. Desigur, Anthony Joshua și-a dat acordul pentru reclamă. Trecând peste valul de DeepFake care a vizat politicieni, chiar Kate Middleton a avut de suferit din cauza unor videoclipuri generate de A.I. Avem și un Tom Cruise mai tânăr în Maverick, asta dacă l-ai văzut.

OpenAI își face deja griji că artiștii digitali, de animații, își pot pierde job-ul. Apoi vedem că deja producții precum „True Detective” sau filmul horror independent „Late Night With Devil” folosesc deja A.I. generativ. Afișele unor filme deja sunt create cu ajutorul acestei unelte. E mai simplu.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Avem până și un trailer cu un nou film „James Bond” cu Henry Cavill și Margot Robbie în roluri principale. Este un fake, dar a strâns peste 3 milioane de vizualizări. Exemple mai sunt. Ce ne așteaptă? Cel mai probabil, un nou scandal, urmat de o nouă grevă. Acum, probabil nu. În viitor? Este iminent.

Citește și