• Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie intră azi într-o grevă de avertisment, între orele 11.00 şi 13.00, urmând ca din 22 mai să fie în grevă generală.
  • Sindicaliştii au avertizat că protestele ar putea afecta desfăşurarea examenelor naţionale.
  • Principalele revendicări ale angajaţilor din sistemul de învăţământ includ creşterea salariilor, investiţii în infrastructura şcolilor, reducerea birocraţiei şi măsuri pentru prevenirea incidentelor violente în şcoli.

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie intră azi într-o grevă de avertisment, între orele 11.00 şi 13.00, urmând ca din 22 mai să fie în grevă generală.

Sindicaliştii din educaţie anunţaseră că vor declanşa o grevă generală începând cu data de 22 mai, iar înaintea acesteia are loc, miercuri între orele 11.00 şi 13.00, o grevă de avertisment.

Sindicaliştii au avertizat că protestele ar putea afecta desfăşurarea examenelor naţionale.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Principalele revendicări ale angajaţilor din sistemul de învăţământ includ creşterea salariilor, investiţii în infrastructura şcolilor, reducerea birocraţiei şi măsuri pentru prevenirea incidentelor violente în şcoli.

Reprezentanţii sindicatelor au subliniat că este prima grevă generală organizată la finalul unui an şcolar şi au atras atenţia că examenele naţionale susţinute de elevii absolvenţi de clasa a VIII-a şi a XII-a ar putea fi perturbate.

Sindicaliştii au criticat politicienii, acuzându-i că sunt preocupaţi de alte aspecte, cum ar fi împărţirea posturilor în guvern.

Citește și

Grevă generală în învăţământ. Sindicate: „După cinci luni de proteste, guvernul României din păcate a fost impasibil. E voinţa oamenilor de a intra în grevă”

Nicolas Sarkozy, condamnat la trei ani de închisoare. Fostul președinte al Franței își va ispăși pedeapsa la domiciliu și va purta o brățară electronică

Elveția este lider în Europa în ceea ce privește rata de adopție a criptomonedelor. 1 din 5 elvețieni deține cripto