• Ziua Educației Financiare în România se sărbătorește/ pe 11 aprilie.
  • România e pe ultimul loc în UE la educație financiară, potrivit Eurostat.
  • Ciolacu: „PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel.”

De Ziua Națională a Educației Financiare, Guvernul a aprobat strategia națională de educație financiară. Are ca scop îmbunătățirea nivelului de educație financiară al românilor. Cu alte cuvinte, să se informeze și să învețe cum să își cheltuie banii responsabil.

Ligia Deca mută educația financiară și în universități. „Profesorii universitari și din preuniversitar vor trece prin programe de educație financiară”, a spus ministra Educației.

România e pe ultimul loc în Uniunea Europeană la cunoștințe financiare arată Eurostat.

Recomandări

CE REFORME VOR PARTIDELE
TOM CRUISE E PREMIAT
CINE L-A UCIS PE KIRILLOV
USR-OUT?
IAȘUL- CENTRU AL CUANTICII?
NOUL PROGRAM DE GUVERNARE

Auto-percepția, însă, ne urcă pe primul loc. Peste jumătate dintre români cred că știu foarte multe lucruri despre bani. Pe primul loc suntem și la viziunea long term. La categoria „Setez ținte pe termen lung și mă străduiesc să le ating”, 86% dintre români răspund afirmativ.

Institutul Naţional de Statistică a anunțat că rata anuală a inflaţiei în România a scăzut, în martie, la 6,6%. În februarie era 7,23%.

Premierul Ciolacu e cel mai fericit. A postat pe Facebook cât de Bine a lucrat Guvernul.

În afară de rata inflației, Ciolacu a amintit și de PIB-ul României care a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1.600 miliarde de lei și că a scăzut numărul românilor aflați în sărăcie maximă.

Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă, a mai scris Ciolacu pe Facebook.

El spune că a trecut de la vorbe la fapte și nu invers așa cum ne-a transmis în ziua în care a devenit premierul României.

Citește și