• Guvernul spaniol vrea să interzică telefoanele mobile în şcoli, colegii şi licee.
  • În Spania, comunitățile de părinți cer interzicerea telefoanelor în școli.
  • Anchetele OCDE și UNESCO evidențiază impactul negativ al smartphone-urilor asupra copiilor.

Guvernul spaniol vrea să interzică telefoanele mobile în școli, pentru că folosirea lor în instituțiile de învățământ a devenit îngrijorătoare, spune executivul.

Ministerul Spaniol al Educației propune utilizarea zero a telefoanelor mobile în timpul orelor de curs în școlile primare și gimnaziale, cu excepția cazurilor în care la gimnaziu și la liceu, profesorii le consideră necesare pentru activitatea educațională. În același timp, ministrul Educației Pilar Alegria spune că măsura este un mod de a răspunde preocupărilor împărtășite atât de familii, cât și de profesori. Guvernul trebuie să ajungă întâi la un acord cu regiunile în cadrul unei viitoare reuniuni, care este programată pentru începutul lunii ianuarie 2024.

Și UNESCO a tras un semnal de alarmă în acest an asupra folosirii telefoanelor în școlI. Și Îți reamintesc că prin noua lege a educației, Ligia Deca a interzis smartphone-urile în școlile din România, însă și alte țări au luat măsuri în acest sens. Printre el se numără Franța, Italia și Grecia, iar Marea Britanie și Olanda urmează să ia măsuri în acest sens.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Citește și