• Deschiderea camerei web la cursurile online e o povară pentru mulţi
  • Elena, studentă: Doar dacă deschizi camera se menţine conexiunea dintre tine şi profesor
  • Dana, psiholog: E important să trimitem mesaje pozitive

Elevul din ziua de azi nu se mai sperie de severul „ieși la tablă”, ci de „vă rog să vă deschideți camerele!”.

Cursurile online sunt obligatorii și în școli, și în universități. Dar cam toți se sfiesc să se arate în mica fereastră virtuală.

Elena Gafton, care e studentă la Jurnalism, spune că bine ar fi să aibă toți camera pornită. Cum face și ea. E una dintre puținele metode rămase prin care să păstrezi o interacțiune cât mai aproape de cea reală.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Elena Gafton, studentă: „De obicei deschid camera pentru că mă gândesc cum se simte profesorul şi mai ales ales atunci când empatizezi cu anumiţi profesori şi rezonezi cu ei mă simt prost pentru ei să văd cum explică lucruri super interesante, dar cumva nu ştiu dacă cineva e acolo care îi ascultă sau dacă pur şi simplu vorbesc singuri.“

Acum ştim de ce e importantă imaginea elevilor sau studenţilor la un curs. Dar cum îi convingem să-şi deschidă camera? Psihologul Dana Guţu spune că ar trebui ca profesorii să le capteze atenţia, să îi împlice în ore, prin glume sau jocuri.

Dana Guțu, psiholog: „Convingerea asta e un proces lung şi complicat. Înseamnă aşa: înseamnă în primul rând comunicare, implicare, responsabilizare, pentru tineri. Este foarte important să le transmitem mesaje pozitive, de genul «am încredere în tine, ştiu că îţi este greu, ştiu că este o experienţă nouă, ştiu că nu este cel mai frumos mod de a afla lucruri»”.