• 31% dintre elevii din clasele V-VIII iau lecții suplimentare la cel puțin o materie.
  • Pe primul loc la numărul contribuabililor e București, cu 1.055 profesori care au depus declarații.
  • Sumele declarate la ANAF de către profesori sunt mult mai mici.

Tu cum îți ajuți copilul să învețe? Pentru că la stat lucrurile nu stau chiar bine, meditațiile devin o alternativă. În România, suma cheltuită lunar pentru meditații se ridică la 120 de milioane de lei, spune Dacian Cioloș. 31% dintre elevii din clasele 5-8 iau lecții suplimentare la cel puțin o materie. Și, ca părinte ajungi să te întrebi dacă într-adevăr ajută, pentru că cifrele din educație arată dezastrul din sistem. Doar 42% dintre elevi au luat note peste 5 la simularea de Evaluare Națională.

În topul meditațiilor regăsim Bucureștiul, cu 1.055 de profesori care au depus declarații din venituri.

„Eu nu le-aș corela neapărat și nu aș fi atât de pesimistă față de rezultatele de la simulare, pentru că dacă ne uităm la rezultatele de la examene, atât la Evaluarea Națională, cât și la BAC observăm că, în ultimul an, se mențin cam la acelaș nivel. Într-adevăr, la simulare, în fiecare an, rezultatele sunt mult mult mai proaste”, a explicat Daniela Coteț, expert în educație, pentru Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„În ceea ce privește meditațiile, aveți foarte mare dreptate. Este absolut revoltător ca un copil de clasa a cincea să facă meditații”, a adăugat aceasta.

„Problema meditațiilor este una foarte gravă. Eu cred că deja lumea a cam acceptat că sistemul educațional românesc merge în spre o privatizare. Aveam un ministru care spunea că școala trebuie să învețe copilul de un 7-8, iar dacă părintele își dorește performanță trebuie să facă meditații. Adică, iată, meditațiile sunt acceptate la cel mai înalt nivel”.

Citește și