• Chatbot-ul Google AI, Gemini, este criticat pentru răspunsurile sale.
  • Unii critici spun că Google este prea influențat de lucrătorii de stânga.
  • Săptămâna trecută, criticile au fost îndreptate împotriva aparentei reticențe a Google de a genera imagini cu oameni albi prin intermediul chatbot-ului său Gemini.

Google a petrecut o mare parte din săptămâna trecută fiind criticat pentru că ar fi creat un chatbot cu inteligență artificială treaz” și, în cele din urmă, și-a cerut scuze pentru că a ratat ținta”, scrie Business Insider.

Dar criticile nu se opresc, ci se schimbă: Săptămâna trecută, criticile au fost îndreptate împotriva aparentei reticențe a Google de a genera imagini cu oameni albi prin intermediul chatbot-ului său Gemini. Acum, criticii semnalează probleme similare cu răspunsurile text ale Gemini.

După cum a catalogat analistul de tehnologie Ben Thompson, Gemini are, printre altele, următoarele probleme: S-a luptat să spună dacă Hitler sau tweet-urile lui Elon Musk au fost mai rele pentru societate; a spus că nu ar promova carnea; și a spus că nu ar ajuta la promovarea combustibililor fosili.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Iar acest lucru îi determină pe cei ca Thompson să concluzioneze că cultura internă a Google a fost prea mult influențată de lucrătorii și criticii de stânga.

Thompson, în influenta sa rubrică Stratechery, a cerut companiei să înceapă să excludă din companie angajații atrași de puterea Google și de potențialul acesteia de a-i ajuta să își execute programul politic și să redea procesul de luare a deciziilor celor care doresc cu adevărat să facă un produs bun. Asta, prin extensie, trebuie să însemne înlăturarea celor care i-au lăsat pe cei dintâi să o ia razna, până la și inclusiv pe directorul general Sundar Pichai”.

Citește și