• Utilizatorii din social media s-au plâns că Gemini producea imagini cu persoane de culoare în contexte inexacte din punct de vedere istoric.
  • Un purtător de cuvânt al Google a declarat că Gemini va întrerupe temporar funcția care generează imagini cu persoane în timp ce se fac modificările.
  • Purtătorul de cuvânt al Google a subliniat importanța generării de imagini care să reprezinte o gamă diversă de persoane, având în vedere baza globală de utilizatori a Gemini.

Google pune Gemini, rivalul GPT-4 de la OpenAI, pe hold. Oamenii s-au plâns că funcția de generare de imagini a modelului de inteligență artificială multimodală a fost „woke”.

Joi, compania a declarat pentru Business Insider că a oprit Gemini de la generarea de imagini AI cu oameni în timp ce face modificări.

Utilizatorii din social media s-au plâns că Gemini producea imagini cu persoane de culoare în contexte inexacte din punct de vedere istoric.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Inginerul de software Mike Wacker a postat pe X că o solicitare de a genera imagini ale părinților fondatori a produs o imagine a unei femei de culoare și, mai târziu, a unui bărbat de culoare purtând un turban.

În declarația pentru Business Insider, un purtător de cuvânt al Google a declarat că „lucrează pentru a îmbunătăți imediat aceste tipuri de reprezentări”.

Purtătorul de cuvânt a subliniat importanța generării de imagini care să reprezinte o gamă diversă de persoane, având în vedere baza globală de utilizatori a Gemini, dar a spune că „nu s-a descurcat foarte bine în aceste situații”.

Google a declarat că Gemini va întrerupe temporar funcția care generează imagini cu persoane în timp ce se fac modificările.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Google va „relansa în curând o versiune îmbunătățită”.

Citește și