• După grevele de acum câteva luni din sistemul de învățământ, acum situația se repetă, iar profesorii amenință cu demisiile.
  • Doru Grădinaru, profesor de istorie, spune că în momentul de față profesorii nu își doresc atât de mult o grevă și că așteaptă începerea anului școlar.
  • Acesta amintește de încă o problemă din sistemul de învățământ: salariile directorilor unităților de învățământ sunt mai mici decât ale profesorilor.

Începe sau nu anul școlar? După grevele de acum câteva luni din sistemul de învățământ, acum situația se repetă, iar profesorii amenință cu demisiile.

Doru Grădinaru, profesor de istorie, spune că în momentul de față profesorii nu își doresc atât de mult o grevă și că așteaptă începerea anului școlar.

Spune că ar fi foarte greu din punct de vedere tehnic să înceapă o grevă încă de săptămâna viitoare. „Pentru declanșarea unei greve ar trebui să existe discuții negocieri între sindicate și minister o grevă de avertisment”, a spus Doru Grădinaru, la Aleph News.

Acesta amintește de încă o problemă din sistemul de învățământ: salariile directorilor unităților de învățământ sunt mai mici decât ale profesorilor. La nivel național a fost semnată o petiție în această direcție.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI

Doru Grădinaru crede că o grevă în sistemul de învățământ nu va fi declanșată la începutul anului școlar, dar că ar putea exista proteste sau alte mișcări similare ulterior.

Citește și