• Inteligența artificială poate sprijinii profesorii și poate veni cu noi metode de predare.
  • Rose Luckin, profesor Cambridge: A.I. nu va reuși să înlocuiască întru totul profesorii.
  • În Ontario, Canada, elevii de liceu vor urma cursuri în domeniul inteligenței artificiale.

Inteligența artificială vine cu oportunități impresionante și în sistemul de educație. Un nou studiu ne arată că inteligența artificială poate reduce abandonul școlar. Elevii din Canada vor avea materia A.I. începând din clasa a IX-a.

Aplicarea A.I. în educație vine cu beneficii, dar aduce cu sine și propriile provocări. Rose Luckin, profesor prezent la summit-ul de educație al Universității Cambridge spune că anumite aspecte ale inteligenței artificiale sunt fundamentale și în același timp, dificil de automatizat. Chiar dacă A.I. poate sprijini profesorii și poate introduce metode noi de predare, nu va reuși niciodată să înlocuiasă întru totul profesorii umani. Dar, dacă e să privim partea plină a paharului, inteligenta artificială poate contribui la problemele cu care sistemele de educație se confruntă: vorbim aici de elevii dezinteresați de școală-de anumite materii sau de o rată crescută a abandonului școlar. A.I. poate veni cu experiențe personalizate de învățare, adaptate nevoilor individuale ale elevului.

Cum arată situația în alte state?

În Ontario, Canada, specialiștii în domeniul educației recunosc importanța A.I.-ului și o introduc în curriculumul școlar. Așa că elevii de clasa a 9-a urmează să aibă cursuri din domeniul științelor de tip A.I., în timp ce elevii de clasa a 10-a vor urma un curs de informatică ce explorează lumea AI, dar și securitatea cibernetică și tehnologiile digitale emergente. Și îți mai spun că Universitatea Brock din Canada a renunțat la examenele ce se bazează pe învățarea din cărți. Și se pune accentul pe evaluările bazate pe informațiile preluate din online.

Recomandări

ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
A MURIT BELA KAROLYI
BIDEN AJUNGE ÎN AMAZON
CE E SLEEPMAXXING?
RUSIA ATACĂ

Citește și: