• Există cel puțin 10 programe software diferite care ar putea lua locul producătorilor.
  • Nooriyah este DJ în Londra și spune că nu ar putea A.I să îi fure meseria.
  • A.I nu ar putea să transmită energia pe care o persoană reală în momentul în care mixează.

Știm deja că inteligența artificală s-a instalat rapid în viețile noastre. Dar meseria de DJ poate fi înlocuită vreodată de această tehnologie? Un studiu a arătat că un program software poate să înlocuiască conexiunea din viața reală dintre un DJ și o mulțime, scrie BBC.

În prezent există deja cel puțin 10 programe software diferite care mixează muzica. Înlocuirea DJ-ului cu un sistem de inteligență artificiaclă ar aduce un beneficiu doar cluburilor și restaurantelor, acela de a reduce costurile. Iti dau un exemplu, Noriah are 28 ani și este dj in Londra și a spus printr-un reportaj la BBC că nu consideră A.I. ca fiind un pericol pentru meseria ei.

De ce? Pentru că un simplu roboțel, un sistem de inteligență artificală nu ar transmite publicului energia unei persoane reale care are are sentimente. DJ-ul are un rol important într-o petrecere, de cele mai multe ori dispoziția dj-ului este transmisă și publicului, atunci când vezi un dj plictisit la pupitru, automat nu îți va transmite nici ție cel mai bun vibe. Pe scurt conexiunea intimă pe care o au oamenii între ei, A.I.-ul nu o poate avea și nu o poate transmite.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

DJ SASU: Meseria de DJ e greu să cred că va putea fi înlocuită total

DJ SASU a vorbit la Aleph News: Sunt foarte mulți producători și DJ care și-au pus această întrebare. Nu cred că A.I. poate să înlocuiască meseria de DJ, dimpotrivă ajută mai ales la producțile muzicale. Foarte multă muzică se realizează cu ajutorul inteligenței artificale.

Îi ajută și pe songwriteri pentru a putea găsi cele mai bune formule de versuri.

Citește și