• Jumătate dintre părinții din Marea Britanie se panichează atunci când copiii le cer ajutorul la teme.
  • 52% dintre părinții englezi sunt speriați de trigonometrie, 46% de teorema lui Pitagora, tot 46/% de algebră, 39% de calculul lui Pi.
  • În medie, părinții din UK petrec 4 ore pe săptămână încercând să-și ajute copiii la teme, iar 87% spun că temele și examenele au devenit mult mai dificile în prezent.

Și părinții se mai tem câteodată. Poate suna amuzant, dar jumătate dintre părinții din Marea Britanie se panichează atunci când copiii le cer ajutorul la teme. Mai mult, aceștia recunosc că dacă ar trebui să susțină din nou examene la gimnaziu, le-ar pica. Asta arată un sondaj realizat recent în UK.

Se pare că matematica le dă bătăi de cap atât mamelor, cât și taților. 52% dintre părinții englezi sunt speriați de trigonometrie, 46% de teorema lui Pitagora, tot 46/% de algebră, 39% de calculul lui Pi, iar 35% de tabelul periodic.

Și se pare că și geografia le mai dă bătăi de cap părinților: Aproximativ 15% dintre ei au uitat majoritatea steagurilor lumii. În medie, părinții din UK petrec 4 ore pe săptămână încercând să-și ajute copiii la teme, iar 87% spun că temele și examenele au devenit mult mai dificile în prezent.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Dacă e să ne uităm și la noi în țară, cu toate că nu avem astfel de date, știm foarte bine că materia școlară și examenele au stârnit controverse pentru că elevii români petrec printre cele mai multe ore la școală din întreaga UE, examenele nu sunt adaptate nevoilor elevilor, nu se pune accent pe competențele acestora.

Citește și