• Ședința CSAT urmează să aibă loc joi, 12 octombrie, la Palatul Cotroceni.
  • Iohannis: Drogurile sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale.
  • Iohannis: E crucial ca tinerele generații să înțeleagă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri.

„Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva amenințărior”. Sunt cuvintele președintelui Iohannis, referitoare la consumul de droguri din școli. Totuși, lucrurile rămân mai mult pe hârtie. La practică nu trecem clasa. Pe 11 septembrie, președintele a anunțat că pune problema drogurilor pe ședința CSAT. Când are loc? Abia o lună mai târziu, pe 12 octombrie.

„Din păcate, nu avem încă pregătirea necesară să adresăm soluțiile corecte. Nu trebuie să reinventăm rata. Avem atâtea state care s-au luptat cu consumul de droguri și au reușit să-l reducă”, a declarat Daniela Coteț, expert în educație, pentru Aleph News.

„Ce mă îngrijorează pe mine este că în momentul acesta, România, și noi, cetățenii, nu știm exact cât de mare este această problemă. Câți elevi consumă, de la ce vârsă consumă și alte date care mi se par esențiale pentru a găsi soluțiile potrivite”.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
CUM STĂM LA ECONOMIE?
ROMÂNIA ÎMBĂTRÂNEȘTE
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
RĂDUCANU SE RETRAGE DE LA ROLAND GARROS

Citește și