• Spania, Portugalia și Marc sunt țările care vor găzdui Cupa Mondială 2030.
  • Primele 3 meciuri ale turneului final vor avea loc în Uruguay, Argentina și Paraguay.
  • Meciul de deschidere va fi în Uruguay, țara în care a avut loc prima ediție, în 1930.

Campionatul mondial de fotbal din 2030 se va juca în 6 țări de pe 3 continente. Este o decizie istorică luată de Consiliul de Administrație din cadrul FIFA.

Spania, Portugalia și Maroc sunt țările care vor găzdui Cupa Mondială din 2030, iar primele 3 meciuri ale turneului final vor avea loc în Uruguay, Argentina și Paraguay. Această decizie a fost luată de FIFA, pentru a marca centenarul Cupei Mondiale. Astfel, meciul de deschidere va avea loc în Uruguay, țara în care a avut loc prima ediție, în 1930.

Următoarele două jocuri se vor disputa tot pe continentul sud-american, în Argentina și Paraguay. Odată cu alegerea Marocului printre țările gazdă, Cupa Mondială va reveni în Africa, la 20 de ani de când Africa de Sud a găzduit în premieră turneul final. Țările gazdă din 2030 sunt calificate automat pentru următoarea cupă. Conform The Athletic, FIFA a dat undă verde ca Mondialul din 2034 să se dispute în Asia sau Oceania. Până atunci, însă, îți spun că turneul final din 2026 va fi găzduit de SUA, Mexic și Canada.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și