- Cluj a dat 2.500 € pe un aparat care orientează elevii în carieră
- Datele colectate de dispozitiv produc 7 tipuri de rapoarte despre profilul psihologic
- Aparatul e dedicat persoanelor cu vârste între 6 și 18 ani.
- Aparatul a fost inventat de cercetătorul Dumitru Grigore.
- Aparatul e folosit de IȘJ Cluj într-un proiect-pilot „Încotro? Eu?”
- Proiectul pilot începe în februarie și va dura până în iunie.
- În prima fază vor fi testați 100 de elevi în fiecare lună.
În țara în care activitățile precum cititul în palma, în cafea și vrăjitoria sunt interzise prin lege – profesorii vin să le dea o palmă de ajutor elevilor din România. La Cluj, inspectoratul școlar județean a dat 2.500 de euro pe un aparat care orientează elevii în carieră – prin cititul palmei. În cazul de față, însă, nu e vorba de nicio vrăjitorie și nici VRĂJEALĂ nu e. Tehnologia chiar poate face minuni – sustin clujenii.
Vrei sa iti prevezi viitorul?
Aparatul este de fapt un neurostimulator, semnalale trimise de la palmă ajung la creier, iar aparatul urmărește ce zone ale creierului se activează cu precădere în cazul fiecărui copil astfel testat. În funcție de activitatea cerebrală urmărită, specialiștii pot interpreta ce predispoziție au copiii pentru anumite meserii.
Dacă am lua în calcul și selecția genetică, care ne este la îndemână, dar ne rețin aspectele etice, atunci lumea de mâine n-ar fi deloc departe de scenariile Science-fiction.
Testarea cu aparatul cumpărat de IȘJ Cluj este complementară evaluării standard, specifică cei implicați în proiect. Datele colectate de dispozitiv produc 7 tipuri de rapoarte referitoare la profilul psihologic, despre care coordonatorii spun că ajută la stabilirea personalității copiilor și adolescenților cu vârste între 6 și 18 ani. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com IȘJ Cluj a plătit 2.500 de euro pe un aparat care orientează elevii în carieră prin citirea palmei. Dispozitivul, inventat de un membru al „echipei de vizionari Tracia Unită”.
Citește și