Mai puțin de 10% dintre elevi studiază educația pentru sănătate în școli. Expert în educație: „Avem nevoie de o bătrânețe decentă și o putem obține prin alegerile pe care le facem la început de drum”

Societatea Națională de Medicina Familiei vrea ca Ministerul Educației să introducă educația pentru sănătate în școli ca materie obligatorie. În prezent, mai puțin de 10% dintre elevi studiază materia ca opțional. Cine o predă? Rafila spune că profesorii de biologie și diriginții vor fi instruiți. Alexandru Rafila a spus că și-ar dori ca educația pentru sănătate să se regăsească în noile legi ale educației, ca disciplină obligatorie.

„Eu cred că este destul de important să știm ce înseamnă sănătatea. Am văzut și în cadrul crizelor sanitare, dar și mondiale, care este accentul pe care avem nevoie să îl punem pe sănătate și care sunt acele lucruri pe care le putem face astfel încât să ne păstrăm sănătoși. În condițiile în care vârsta noastră medie crește foarte mult, avem nevoie de o bătrânețe cât mai decentă și cât mai sănătoasă și asta o putem obține prin alegerile pe care le facem la început de drum. Așa le putem arăta tinerilor, copiilor ce lucruri pot face pentru a se menține sănătoși”, a explicat Elena Lotrean, expert în educație, la Aleph News.

Citește și:

Exit mobile version