• Președintele Volodimir Zelenski, a declarat că a avut o convorbire cu Mohammed bin Salman.
  • Cei doi lideri au vorbit despre modalitățile prin care pot îmbunătăți relația dintre Arabia Saudită și Ucraina.
  • Volodimir Zelenski: „Am discutat și despre situația din Orientul Mijlociu.”

UPDATE ORA 17.00

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, soldații ruși au distrus 21.000 de case private și bucăți de „infrastructură socială” în toată țara, 1.788 dintre aceste clădiri fiind „complet distruse”, guvernatorul regiunii Herson din sudul Ucrainei, Oleksandr Prokudin. , a spus.

„Și asta este doar în teritoriul deocupat”, a postat el pe Telegram.

„În același timp, bombardarea nu se oprește. Deci avem din ce în ce mai multe distrugeri. Și oamenii au nevoie de unde să trăiască. Pentru a restaura case. Vor să rămână și să lucreze în țara lor natală.”

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

UPDATE ORA 14:00

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că dorește ca, până la sfârșitul anului, sprijinul UE pentru Ucraina să se bazeze pe o bază sustenabilă, pentru a ajuta Kievul în drumul său spre aderarea la blocul comunitar.

UPDATE ORA 13:00

Produsul intern brut al Ucrainei ar putea crește cu peste 4% în 2023 și cu cel puțin 5% anul viitor, a declarat premierul Denys Shmyhal, în cadrul unui forum de afaceri din Berlin.

Economia țării s-a redus cu aproximativ o treime anul trecut din cauza războiului cu Rusia.

UPDATE ORA 11:00

Serviciul poștal ucrainean își va oferi depozitele drept adăposturi antiaeriene, pe fondul unor noi atacuri aeriene rusești, potrivit unor rapoarte.

Agenția națională de știri Ukrinform a vorbit cu co-fondatorul Nova Poshta, care a confirmat că serviciul va amenaja adăposturi suplimentare.

UPDATE- Explozii în Sevastopol

Mai multe explozii au fost raportate la Sevastopol, în Crimeea ocupată, în jurul orei 3:35. Mai târziu, Mihail Razvozhaev, șeful guvernului de ocupație rusă din Sevastopol, a susținut că „flota Mării Negre respinge un posibil atac sau sabotaj al forțelor submarine inamice”.

UPDATE – Cablu submarin între Suedia și Estonia, posibil avariat de Rusia

O investigație suedeză a concluzionat că prejudiciul a avut loc „în zona economică a Estoniei” și nu a afectat funcționalitatea cablului.

UPDATE – România și Moldova se pregătesc pentru război

Moldova și România desfășoară exerciții militare comune. Exercițiile fac parte din programul de Instruire Combină de Schimb Comun (JCET) 2023 al Republicii Moldova și vor avea loc la Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale a țării.

UPDATE Kyiv Independent – 400,000 de soldați ruși se află în Ucraina

Știrea inițială

Președintele Ucrainei, Volodimyr Zelenski, a declarat că a avut o convorbire cu Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, cu privire la modalitățile de aprofundare a legăturilor Ucrainei cu Arabia Saudită și cu țările din Golf, scrie The Guardian.

Volodimir Zelenski: „I-am mulțumit Alteței Sale Regale pentru eforturile sale personale de a face din reuniunea Formulei Păcii de la Jeddah un succes. Am invitat un reprezentant saudit să ia parte la următoarea rundă de discuții din Malta și am remarcat importanța rolului Regatului în pregătirea Summitului mondial pentru pace.”

El a adăugat că: „Am discutat despre situația din Orientul Mijlociu. Am subliniat necesitatea de a preveni o nouă escaladare a conflictului și a victimelor civile.”

Citește și: